A legnagyobb különbségek a PUBG Mobile és a PUBG PC-s változata között

Közzétéve Demiolas február 19, 2018 -ben PubgPUBG Mobil

Ha PUBG-ot szeretnénk játszani a mobilunkon akkor egy kicsit mókolnunk kell, mivel jelenleg csak Kínában tölthető le. Szerencsére van néhány módja annak, hogy átverjük a rendszert, és ez nem is különösebben nehéz. Úgy értem, csak követned kell a lenti leírást A-tól Z-ig.

Hogyan töltsük le a PUBG-t mobilra!

Valójában két hivatalos PUBG mobil játékot lehet letölteni. PUBG: Army Attack az eredeti koncepcióban egy arcade stílusú spinot-ot és olyan dolgokat tartalmaz, mint a haditengerészeti csaták, míg a PUBG: Exhilarating Battlefield (vagy PUBGEB) sokkal közelebb kerül ahhoz, hogy újrateremtse a PUBG hangulatát a PC-n.

A fenti videóban részletesen elmondják a különbségeket a PUBG mobil és a PC-verzió között. Azok számára, akik nem értenek angolul ezt kicsit bővebben leírjuk a cikkben.

Először is, a PUBGEB-ben több testreszabási lehetőség áll rendelkezésre mint a PC-verzióban, de az eredeti játékhoz hasonlóan minden kiegészítőt fel kell oldani a BP pontokkal ellátott ládák megvásárlásával és kinyitásával. Mivel ez a mobilverzió ingyenesen játszható, sok menüt találni, amelyek arra ösztönzik a játékost, hogy kis mennyiségű XP és BP-et vásároljanak.

A PC verziótól eltérően, itt minél többet játszol a PUBGEB-vel, annál több XP-t fogsz kapni. Ahhoz, hogy ezeket a teljesítményeket megszerezd, minden egyes alkalommal, amikor új rangba lépsz, egy szép, szikrázó animációt fogsz látni.

Mikor a repülőn vagy feltűnhet, hogy van egy kis számláló a felszerelés csík mellett. Ez a számláló mutatja, hogy hány játékos van a fedélzeten. Figyelembe véve ezt a számot, segíthet megítélni, hogy hol lesznek a forgalmas területek a térképen. Ha ez a szám gyorsan elkezd csökkenni, az azt jelenti, hogy az alattad lévő ellenfelek létszáma nagyobb lesz, ami nagyobb esélyt jelent a korai harcra. Ennek a számlálónak egy másik jó felhasználása az, hogy így az afkolókat is megtudod számolni. Minél nagyobb az automatikus kilökéspont közelében lévő szám, annál nagyobb az esély arra, hogy néhány szép könnyű, kockázatmentes kill-t szerezhess.

Egy másik változás az, hogy a játékon belüli térkép a repülőgép repülési útvonalát is mutatja pontozott vonallal. Ennek segítségével sokkal könnyebb kiválasztani a megfelelő helyet a landolásra. De ez nem minden, a mobil verzióban az is látható méterben, hogy milyen messze vannak a térképjelölők. Ez egy nagyszerű eszköz arra, hogy megítéljük, melyik jelölő pont van legközelebb a választott landolási zónához.

Miután elsőként érted el a talajt, észreveheted, hogy a pálya majdnem úgy néz ki, mint Erangel…  Láthatod, hogy a dolgok zökkenőmentesen működnek, ezért néhány dolgot meg kellett változtatniuk a fejlesztőknek. Az újoncok természetesen nem látnak semmi kellemetlen dolgot, de ha már rengeteget játszottál PUBG-ot, észre fogod venni, hogy szinte minden kerítés eltűnt, az ablakokban nincs üveg, és valami ismeretlen ok miatt Erangel világítótornya is teljesen eltűnt.

Az épületek is különbözőek. Míg kívülről azonosnak tűnnek, az épületek belső terei szinte teljesen üresek, kivéve a kanapét és a festést. Valójában a belső teret teljesen felújították, hogy könnyebben tudjunk navigálni az érintőképernyőn.

És ha már az érintő-képernyőről van szó, valószínűleg örömmel halljuk, hogy a PUBGEB-nek van egy célzás segítője. Nem túl extrém, de eléggé nagy ahhoz, hogy kompenzálja a nehezen kezelhető irányítást. Csak kezdjünk el lőni valamivel, és ha elég közelre célzol, akkor a játék automatikusan beállítja a célkereszt helyzetét, bár ez gyakran közvetlenül a célpontok fölé megy.

Egy másik nagy változás a PUBGEB-ben, hogy a képernyő jobb felső sarkában egy mini térkép található. Ez megjeleníti a környező területet, valamint az útvonalat a helyezett térképjelzőkhöz. A legjobb dolog azonban, hogy a tűzharc irányát is megjeleníti, így képes leszel gyorsan meghatározni az ellenséges tűzharc pontos irányát.

A PUBGEB automatikus loot funkciója szintén áldás azok számára, akiknek esetleg nagyobb ujjaik vannak. Ahhoz, hogy áttudjunk tenni valamit a raktárunkba, a képernyőn megjelennek a tárgyak egy fehér vagy egy sárga dobozban. A fehér dobozban lévő tárgyak olyan opcionális felszerelések, amelyeket manuálisan kell megérinteni ahhoz, hogy összegyűjtsük őket. Ezek lehetnek olyan fegyverhez csatolható felszerelések, amelyek még nincsenek meg, vagy valamilyen gránátok. A sárga doboz elemeit, mint a nagy teljesítményű fegyvereket, a magas rétegű páncélzatokat és a med-készleteket automatikusan megkapod, így nem kell az apró menüket kavargatni. A játék automatikusan felszereli a fegyvereit bármilyen csatolt kiegészítővel (scope stb…), bár ezek manuálisan is beállíthatók, ha nem vagy elégedett azzal amit a játék adott neked. Csak érintsd meg a képernyőn megjelenő hátizsák ikonját, majd húzd át a kívánt elemet, amelyet módosítani szeretnél.

A PUBG-ben lévő csapat-mérkőzések nem újak, de az újdonság az, hogy a játék most elmondja neked, milyen távol vannak a csapattársaid. A PC-verzióban csak a csapattársaid játékos neveit jelenítik meg a hozzávetőleges helyük fölött, így nehezebben lehet megítélni, hogy milyen messze vannak. A PUBGEB azonban megjeleníti a csapattárs neveket és távolságát is méterben a tartózkodási helyedtől fogva. Ez azt jelenti, hogy egy pillanat alatt képes leszel eldönteni ha a társad földre kerül, hogy érdemes-e megmenteni.

Nagyjából ezek a legfontosabb különbségek a PUBGEB és a PUBG között, de még többet felsorolnak a fenti videóban szóval érdemes végig hallgatni.

Demiolas

Aki a képernyő előtt tölti a napját videojátékkal (...), az voltaképp megszűnik emberi lénynek lenni: nem alkot, nem olvas, nem mozog, nem beszélget, stb. Ennyi erővel egy robot is ülhetne a képernyők előtt.