Fortnite vs PUBG Mobile: Melyikkel érdemes játszani?

Közzétéve Demiolas március 26, 2018 -ben FortniteGamingPubgPUBG Mobil

A Fortnite és a PUBG kisebb képernyőkön való debütálása követi a PC és konzol verzió sikereit.

A Fortnite Battle Royale iOS-on történő megjelenése után egyből jött a hír, hogy a népszerű battle royale játék, a PlayerUnknown Battlegrounds más néven a PUBG, most már világszerte elérhető a különböző mobileszközökön, miután az idei év elején még csak Kínában volt játszható.

 

Bevezető

Eltekintve attól, hogy a PS4-en, az Xbox One-en és a PC-n elérhető a Fortnite,  mobilon jelenleg csak iOS rendszeren játszhatunk vele. A Fortnite Battle Royale iOS rendszeren való játszáshoz pedig szükséged lesz egy meghívóra. A hardverekhez iPhone 6S, iPhone SE, iPad Mini 4, iPad Pro vagy iPad Air 2 szükséges. A játék online jellege miatt stabil, állandó internetkapcsolatra van szükség. Az Android erőteljesen összeműködik az Epic Games fejlesztőjével is, amely azt állítja, hogy “az elkövetkező néhány hónapban fog debütálni”.

Másrészt a PUBG Mobile már Android-on és iOS-on is elérhető. Ehhez szükséged lesz egy iPhone 6 vagy ennél újabb iOs-os készülékre vagy egy Android 5.1.1 és annál újabb készülékre és legalább 2GB RAM-ra, valamint egy stabil internetkapcsolatra.  A Fortnite-tól eltérően itt nincs szükség meghívóra a játékhoz – egyszerűen töltsd le.

 Az alkalmazás mérete és ára és egyéb lehetséges költségek

A Fortnite 2 GB helyet foglal az iOS eszközökön. A PUBG Mobile mérete 700 MB Androidon és 900 MB iOS-on.

Mind a Fortnite, mind a PUBG ingyenesen játszható. A Fortnite iOS-ban végrehajtott micro-tranzakciók lehetővé teszik, hogy olyan kozmetikai cikkeket vásárolj, mint az új skinek és emóciók. A Fortnite V-bucks árai (1000 V-bucks Rs. 799-ért) 10 dollár körül kezdődnek. Jelen pillanatban a PUBG Mobile-ban még nincsenek micro-tranzakciók, így olyan fizetőeszközt használhatunk, mint a BP, amit játszás során kapunk.

Cross-platform?!

Ha már játszottál Fortnite-al PC-n vagy konzolon, akkor egy plusz pont, hogy iOS-ra is ugyan azt a felhasználót használhatod. Ez a PUBG Mobile esetében nem lehetséges illetve PC-n vagy az Xbox One-on, is egy-egy külön felhasználóra lesz szükségünk.

A Fortnite iOS lehetővé teszi a PS4, PC és más mobil játékosoknak, hogy együtt játszhassanak (cross-platform). Itt kivételt képez az Xbox, a Sony és a Microsoft közötti stand-off miatt. Jelenleg a PUBG Mobile csak az Androidon és az iOS-on levő közönségre korlátozódik. A PUBG Mobile cross-platform-ot még nem jelentették be. Bár nem fogunk meglepődni, ha a fejlesztő PUBG Corp a későbbiekben ezt lehetővé teszi.

Játékmenet és grafika

A két játék közül a Fortnite könnyebben kezelhető, köszönhetően néhány átgondolt kiegészítésének, például a játékosok képesek lőni csupán a képernyő jobb felének megérintésével, vagy egyszerűen odasétálsz a földön heverő tárgyakhoz és azt automatikusan felveszi neked.

Ellentétbe a PUBG Mobile rengeteg gombbal van ellátva. Azonban itt a ravasz az, ami megkönnyíti a játékot. Nem vehetsz fel automatikusan fegyvereket, ehelyett meg kell érintened őket, hogy hozzáadd a raktáradhoz. A vezetés egy kicsit szokatlan lehet a négy nagy gomb miatt amely majdnem befedi az egész képernyőt. Összességében, eléggé csúnyának tűnik, hogy az egész képernyőt gombok fedik be.

Ami a tényleges fegyveres játékot illeti, a Fortnite-ban nincs semmi célzás segítő, ami megkönnyítené a játékot. Bár a PUBG Mobile lehetővé teszi az fps nézetet is. A két játék közül a Fortnite iOS loot drop-ja rendszeres időközönként fegyvereket és egyéb felszereléseket biztosít a térképen, szemben a PUBG Mobile air dropjával, ami mondhatni elég hardcore párharcokhoz szokott vezetni.

iPhone 6-on a Fortnite meglepően jónak tűnik. A skálaérték és a játék meseszerű művészi stílusa jól fut a kisebb képernyős telefonokon is. Ugyanez vonatkozik a PUBG Mobile-ra is, külön testre szabhatjuk a vizuális beállításokat (alacsony, közepes és magas), hogy szebb grafika vagy jobb teljesítmény legyen előnyben. Mivel a játék a valósághű vizuális élményekre helyezi a hangsúlyt, sikerül átadnia ezt az érzést, annak ellenére, hogy az iPhone 6-on az alapértelmezett közepes grafika nem a legszebb.

Természetesen magas grafikai beállítások mellett is kipróbáltuk a PUBG Mobile-t. A sziklákon, fákon és levélzeteken kívül nem láttunk túl sok különbséget a közepes és magas beállítások között, bár az alacsonynak már túl gyérnek tűnt. Függetlenül attól, hogy a legalacsonyabb grafikán is játszottunk, voltak némi laggok, mind iOS és Android eszközön. Ellentétben a Fortnite, teljesen fluid játékmenetet nyújtott.

Fortnite vs PUBG Mobile – melyikkel érdemes játszani?

Míg a PUBG Mobile az Android és az iOS játékosok számára is elérhető, ez nem éppen olyan szórakoztató ha a legizgalmasabb pillanatban akad meg a játék. Ha már kaptál meghívót a Fortnite iOS-hoz, akkor ez a játék első ránézésre jobbnak fog tűnni, köszönhetően az értelmes vezérlési rendszernek, a szilárd teljesítménynek és a egyszerű grafikának. És ha neked fontos, hogy együtt tudj játszani a haverjaiddal mind PC-n, mobilon és konzolon, akkor neked a Fortnite lesz a megfelelő választás.

Ti melyiket részesítitek előnyben? Tudasd velünk a megjegyzések formájában.

Demiolas

Aki a képernyő előtt tölti a napját videojátékkal (...), az voltaképp megszűnik emberi lénynek lenni: nem alkot, nem olvas, nem mozog, nem beszélget, stb. Ennyi erővel egy robot is ülhetne a képernyők előtt.