Meg sem jelent a Fortnite Mobilos változata de már itt a klónja

Közzétéve Demiolas március 4, 2018 -ben FortniteMobil

Az Epic Games a napokban jelentette be, hogy elhozza Fortnite Battle Royale-t az iOS és Android készülékekre, aminek hihetetlenül örültek a rajongók, akik útközben is szeretnék játszani a kedvenc játékukkal. A játéknak a PC-n és a konzolokon tapasztalt sikereire támaszkodva a játék mobil spin-off-ja óriási sikernek bizonyulhat, és sok pénzt kereshet a mögötte álló vállalat.

Azonban a Fortnite mobile verziója nem feltétlenül sietteti el az indulást, miközben a versenytársak már publikálásra kerültek, abban a reményben, hogy egy jó nagy szeletett sikerül elhappolniuk a sikerből. A kínai NetEase cég bejelentette a saját mobil battle royale játékát amelyet FortCraft-nak nevezett el, amely érdekes módon a Fortnite-hoz hasonló játékmenetét kínálja (világát “teljesen elpusztíthatják” és “tele van meglepetéssel”). A NetEase bejelentette a FortCraft béta tesztelési időszakát, nem sokkal azután, hogy az Epic Games le rántotta a leplet a Fortnite: Battle Royale mobil verziójáról.

Amikor a klónozott játékok kikerülnek, általában soha nem olyan jók, mint az eredetik. A hírhedt kínai Overwatch mobil klón sem kínálja a tökéletes grafikát vagy az igazi Blizzard játék érdekes karaktereit. Hasonlóképpen, a Cuphead mobil klónjából pedig azt a részt hagyták ki a játékból, amit a kritikusok annyira szerettek.

Viszont FortCraft-nak valóban lehet esélye a hivatalos Fortnite Battle Royale mobil játék ellen, mert sok eszközön elérhető lesz. A FortCraft béta tesztelése jelenleg iOS és Android eszközökön zajlik, míg a Fortnite majd csak egy későbbi időpontban fogja támogatni az Androidot. Tekintettel arra, hogy több mint egy milliárd Android-felhasználó van a világon, a FortCraft rengeteget játékost nyerhet magának mind az iOS, mind az Android platformokon.

Ezen kívül a FortCraft számos régebbi mobil operációs rendszert támogat, amelyek számos mobiljátékos számára nyitják meg a lehetőséget, hogy játszanak. Ezen a ponton a Fortnite Battle Royale teljes iOS támogatási tervei még tisztázatlanok.

 

Demiolas

Aki a képernyő előtt tölti a napját videojátékkal (...), az voltaképp megszűnik emberi lénynek lenni: nem alkot, nem olvas, nem mozog, nem beszélget, stb. Ennyi erővel egy robot is ülhetne a képernyők előtt.