PUBG: A PUBG Corp elismerte, hogy a skinek is befolyásolják a játékmenetet

Közzétéve Demiolas április 10, 2018 -ben Pubg

A múlt héten a PlayerUnknown’s Battlegrounds fejlesztője, a PUBG Corp. potenciálisan iparági pert indított a NetEase-szel szemben, amely számos battle royale mobil klónt hozott létre. A vállalat azzal vádolta a NetEase-t, a kínai kiadót, hogy a battle royal játékai, például a Survival Rules és a Knives Out, a szerzői jog és a védjegyeket sértett meg.

Míg a pert figyeljük, mivel ez jelentős következményekkel járhat a többi PlayerUnknown’s Battlegrounds klónjaira vonatkozóan is, ez nem ez az egyetlen ok amiről az emberek beszélnek. A peres kivonatban a PUBG Corp. elismeri, hogy a játék kozmetikai termékei azaz skinjei befolyásolják a játékmenetet. A fejlesztő így szól:

“Clothing does affect gameplay in terms of camouflage. Clothing can be used to assist the player to blend in with the environment, making the player less visually detectable. In particular, Battlegrounds includes a Ghillie suit, a full body suit covered with camouflaging material typically used by snipers. The Ghillie suit allows the player to become nearly visually invisible depending upon the terrain.”

A fejlesztő megjegyzi, hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds-ban a játékosoknak “vizuálisan” kell észlelniük a többi játékost, mert a többi lövöldözős játékban ellentéttel itt nincsenek jelzések a játékosok körül. A PUBG Corp. ezt is megemlíti a perben és azt állítja, hogy a Rule of Survival lemásolta a PlayerUnknown’s Battlegrounds által kínált skinek stílusát is. Ezeket a hasonlóságokat, a fejlesztő szerint úgy tűnik, komolyan kell venni, mert aktívan befolyásolja a mag, PUBG játékélményét. Azt is állítja, hogy ezeknek a skineknek a vizuális megtervezése “védhető” munka.

Az emberek gyorsan észrevették, a Ghillie öltözék minden játékos számára ingyen elérhető. Sok játékos rohant is, hogy megszerezzék a a drop-ból szerezhető öltözéket, mert ruha tényleg hatékony és javasolt a viselete. De a perek e szakasza nagyobb kérdést vet fel arra vonatkozóan, hogy a skin hogyan befolyásolhatja a játékmenetet, még akkor is, ha az nem ad észrevehető buffokat vagy nerffeket a játékos számára.

Mivel a PlayerUnknown’s Battlegrounds -ban található lootbox-okért egyes játékosok hajlandóak túlzott mennyiségű pénzt fizetni – néhányan kíváncsiak várják, vajon mikor lesz a PUBG-ból véglegesen pay-to-win.

Az elmúlt hat hónapban sok vita merült fel a pay-to-win-es loot box-okról az olyan játékokban, mint például a Star Wars Battlefront 2, amelyben már pár száz forintért eltávolíthatóak a játékban lévő korlátozások. Sokan azért is felszólították a játékokat, hogy csak olyan tárgyakat kínáljanak, amely csak a karakter megjelenését változtatják meg, és nem juttatják őket előnyhöz az olyanokkal szemben akiknek kevesebb pénze van, vagy csak nem szeretnének fölöslegesen költeni mindenféle marhaságra.

Azonban a PUBG Corp. csak a Ghillie öltözetet azonosította előnyösnek, de mi a helyzet a többi kozmetikai tartalommal, amelyet a játékosok a fizetős ládákból gyűjthetnek össze?

Source: Newsweek

Demiolas

Aki a képernyő előtt tölti a napját videojátékkal (...), az voltaképp megszűnik emberi lénynek lenni: nem alkot, nem olvas, nem mozog, nem beszélget, stb. Ennyi erővel egy robot is ülhetne a képernyők előtt.